Firma ELGRA VISION D.O.O. osnovana je 2006. godine i predstavlja logičan nastavak rada niza eksperata iz preduzeća kao što su Minel, Aerodrom „Nikola Tesla“ Beograd, Elektroprivreda Srbije i dr. Bazirana je na 100% privatnom kapitalu domaćeg porekla i bavi se inženjering poslovima iz oblasti elektroenergetike i vazduhoplovne tehnike.

U oblasti elektroenergetike firma se bavi projektovanjem, organizovanjem i izvođenjem radova iz domena niskog, srednjeg i visokog napona (trafostanice, dalekovodi, elektro instalacije u poslovnim i stambenim objektima, javna rasveta… )

Vazduhoplovna tehnika je specifična oblast koja je u stalnom razvoju, a radovi na ZRNS i SSO čine glavnicu poslova firme u okviru ove oblasti. Ovi radovi obuhvataju projektovanje, isporuku, ugradnju i održavanje opreme za svetlosno obeležavanje manevarskih površina na aerodromima i helidromima.

Krajnji segment svih radova predstavljaju ugradnja, merenje i ispitivanje električnih instalacija.

Pored svega ovog firma se, u okviru svoje laboratorije, bavi merenjem i ispitivanjem parametara električnih instalacija i opreme (više o tome na linku MERENJA I ISPITIVANJA).

Kontrolno telo firme ELGRA VISION D.O.O. bavi se kontrolisanjem parametara električnih instalacija i opreme (više o tome na linku MERENJA I ISPITIVANJA).